Који су кораци за креирање онлајн пројекта и профит од њега?

Обим е-трговине у региону Блиског истока и Северне Африке порастао је са 18,6 милијарди долара у 2016. на 41,5 милијарди долара у 2020. Најновије студије показују да куповина роба и услуга расте у арапским земљама по стопи од приближно 45% годишње, у поређењу са 20% у Европи и 35% у Азији.

Египат, УАЕ, Саудијска Арабија и Кувајт су међу највећим арапским онлајн тржиштима, са огромним прометом од неколико милијарди годишње.

И зато што овај успех е-трговине изазива питања и радозналост многих власника предузећа о томе како да тргују путем интернета, раде са њим и постижу успех попут оних који данас у томе успевају, и да ли постоје услови или тајне за покретање профитабилног електронски пројекат. трговине у 2021.

На сва ова питања и још много тога, желимо да одговоримо на њих у наредним редовима у данашњем чланку на блогу е-трговине „Истанбул Базаар“.

Почињемо сада са дефиницијом, а затим прелазимо на све што је у вези са е-трговином, радити и успети у њој, и имати користи од присуства милиона купаца који су корисници интернета и платформи друштвених медија широм света.

Шта је електронска трговина?

Е-трговину на једноставан начин можемо дефинисати као сваку комерцијалну активност која се одвија путем Интернета, тако да се све трансакције одвијају путем Интернета, било да се ради о продаји, куповини или процесу управљања трговином.

Дозволите да вам то јасније објаснимо

За вас као трговца, концепт електронске трговине је завршетак процеса приказивања робе или услуга путем било ког електронског средства продаје као што су онлајн продавница или канали друштвених медија (Фацебоок, Инстаграм). Ово је додатак праћењу свих трансакција онлајн трговине као што су праћење поруџбина, извештаји о продаји, рецензије купаца и тако даље.

Што се тиче концепта е-трговине за купца, то је завршетак корака процеса куповине робе, било производа или услуга, у потпуности путем интернета, почевши од посете продавнице и одабира производа, преко потврде куповине. процес, а завршава се процесом плаћања ако одлучите да га завршите и електронским путем.

Сада када знамо сврху процеса е-трговине за трговца и купца, и пре него што започнете своје пословне кораке у онлајн трговини.

Морате се упознати са најистакнутијим типовима електронске трговине да бисте употпунили своје знање и знање о врсти коју бисте желели да изаберете и коју бисте радили, а ти типови су следећи.

Које су врсте електронске трговине?

У сектору трговине широм света постоји више врста и облика електронске трговине, због критеријума за класификацију врста трансакција онлајн трговине.

Сматрамо да је класификација подељена на више од једног стандарда, али у наставку ћемо се позабавити најважнијим и најистакнутијим двема врстама, с обзиром на њихов значај и њихов однос према нама у овом водичу о томе како да почнете да радите у е-трговини.

Зато хајде да пратимо и прикажемо ове типове.

Прво: типови према две стране у трансакцији е-трговине

Две стране у трансакцији су продавац и купац и они су један од критеријума за одређивање система е-трговине у зависности од тога ко продаје, а ко купује, а овај тип се дели на више од једне класификације као у наставку:

1. Б2Б – Бусинесс То Бусинесс

Б2Б трговина је трговина између две стране трговаца или продаваца производа и услуга различитих категорија. То јест, страна продавца је трговац, а странка купца је такође трговац или независни власник предузећа.

💡 На пример, бренд који нуди производе за продају канцеларијског материјала, а купац је и други бренд, као што су предузећа и радничке организације.

2. Б2Ц – Бусинесс То Цустомер

Ова врста је једна од најпопуларнијих врста е-трговине, која привлачи велики број појединаца када размишљају о покретању свог посла, било традиционално или путем интернета.

То је између две стране, стране трговца или продавца који продаје робу или услуге другој страни, која је купац, односно између предузећа и потрошача као две стране.

💡 На пример, бренд нуди одевне производе на продају, а купац је појединачни купац.

3. Ц2Б – Цустомер то Бусинесс

До недавно није било популарно радити у овој врсти трговине, а можда је е-трговина била главни разлог њене популарности и брзог развоја.

Ова трговина се одвија између две стране, од којих је једна компанија или бренд који је купац, а друга је самостална особа која је продавац, али како?

💡 Неки од најпознатијих примера ове врсте трговине су:

Платформе за самозапошљавање на којима се независно лице региструје како би продало своје услуге корисницима власника предузећа и институција.

На пример, слободњак пише чланке и нуди своје услуге преко електронске платформе, а онда часописи и новине почињу да се договарају са њим да купују и имају користи од његових услуга.

У овом случају, фрееланцер је продавац, а новинска институција је купац.

🔖 Сазнајте више о платформама за фрееланцинг кроз овај чланак: 

4. Ц2Ц - Цустомер То Цустомер

Ова врста е-трговине је да се купопродајна трансакција одвија између две стране појединачних потрошача и да у трансакцији нема присуства било каквог бренда или компаније.

Можда најпознатији пример овог типа су електронске продавнице и Фејсбук групе које нуде производе за продају другим појединачним потрошачима, а сајт или група прикупљају провизију за сваку продају.

💡 На пример, еБаи Глобално, омогућава појединачним потрошачима онлајн купцима да се претплате на сајт и понуде своје производе другима.

5. Б2Г – Бусинесс То Говернмент

Неки могу веровати да владине институције служе себи или да имају сопствене изворе приступа ресурсима и услугама.

Али то није тачно, чак и владе траже добављаче и компаније да им понуде оно што траже, а то је управо тип Б2Г е-трговине.

Одвија се између бренда и државних институција, а овај бренд ради на пласирању и промоцији онога што нуди државним институцијама посебно или свим потрошачима уопште.

💡 На пример, компанија за веб дизајн дизајнира веб страницу за владину организацију кроз коју грађани могу да заврше владине трансакције.

6. Г2Б – Влада за пословање

Овде је, међутим, супротан случај, а то су државне институције које пружају услуге или производе компанијама и брендовима, и то путем интернета.

💡 На пример, пружање услуга електронског плаћања или услуге управљања пореским системом лица путем Интернета преко веб странице државне организације одговорне за овај задатак.

Друго: Врсте према пословним моделима е-трговине

1. Велепродајни пословни модел

Овај модел електронске трговине на велико заснива се на продаји робе производа на велико купцу, који је заузврат један од трговаца или власника онлајн малопродајних објеката.

Један од најпознатијих примера овог облика е-трговине трансакције је сајт „Алиекспрес” који сваком малопродајном трговцу нуди огроман број различитих производа за велепродају.

⚠ Имајте на уму да ће вам бити наплаћени трошкови куповине, складиштења и бриге о великом броју производа, за разлику од малопродаје или дропсхиппинга, који овај задатак пребацује на вас.

2. Пословни модел малопродаје

Један од најпопуларнијих и најчешћих типова е-трговине је трговина на мало, која се одвија кроз постављање онлајн продавнице или поседовање било ког електронског продајног канала за продају робе или услуга.

На пример, продавница Амазон је највећа и најпознатија малопродајна продавница широм света, заједно са многим другим продавницама као што су „Маркет, Ноон, Јумиа“.

3. Дропсхиппинг посао

Дропсхиппинг је нови облик е-трговине који је у брзом тренду у последње време. Реч је о поседовању интернет продавнице као трећег посредника који купује производе из велепродаје, а затим их продаје као да сте малопродаја.

Као што видимо, постоји много различитих врста е-трговине које су категорисане у различите категорије и формате.

Дакле, колико год да је лако почети да се бавите онлајн трговином и продајом, морате да проучите све форме и изаберете шта вам одговара, а шта одговара вашим пословним плановима и циљевима да бисте изабрали да започнете свој посао.

🔖 А ако размишљате о ширем познавању дропсхиппинг система, прочитајте овај чланак: 

Истанбул Базаар пружа рад са дропсхиппинг системом за сваког појединца који жели да започне свој посао на мрежи, а не поседује ниједан производ и има потешкоћа да их набави, кликните на следећу везу и поседујете дропсхиппинг продавницу бесплатно


Трговање и продаја на мрежи има много предности и предности, а ово је наравно важан мотив за многе који се окупљају да започну своје онлајн пословање.

Због тога је потребно осврнути се на посебан параграф и представити најважније предности и погодности које нам пружа електронска трговина.

Које су предности е-трговине у односу на Интернет?

Много се говори о познатим предностима е-трговине у смислу брзог и великог профита, али е-трговина има још један аспект добитка који није ништа мање важан од горе наведеног. Ово је оно о чему ћемо разговарати у следећем параграфу:

1. Нема потребе за великим капиталом

Сматра се да је једна од најважнијих предности рада преко Интернета то што власник предузећа не мора да поседује велики капитал у поређењу са оним што му је потребно да поседује традиционалну комерцијалну радњу, јер је потребно да је припремите и опремите са много новца и платити трошкове струје, менаџмента, радника и др.

Али са електронском трговином, не треба вам много новца да платите било који од ових трошкова, јер они уопште не постоје.

Све што вам је потребно да бисте поседовали онлајн продавницу су једноставни трошкови везани за резервацију домена и хостинг за продавницу, заједно са неким другим трошковима у вези са производима и услугама са којима тргујете, а они ће вам се поново вратити након продаје и зараде.

🔖 Више о пројектима који не захтевају капитал прочитајте у овом чланку: Добијте на Интернету без капитала

2. Лакоћа и флексибилност рада

Е-трговина одузима много посла, детаља и административних питања са ваших рамена која одузимају време и труд власника предузећа и традиционалних продавница.

На пример, сада нећете морати да управљате својим радницима или запосленима, јер радите и управљате својом радњом преко контролне табле и једним кликом на дугме можете контролисати било шта.

Што се тиче управљања бројем производа или залихама робе, уз евидентирање и унос свих ових података на контролну таблу онлине продавнице, можете пратити управљање залихама без потребе да правите инвентар или било какве ручне проблеме попут онога што се дешавало приликом поседовања продавница.

Такође ће вам уштедети невоље у комуникацији са купцем и помоћи му да изабере оно што му одговара. Када купац посети продавницу, може да лута и тражи оно што жели у смислу величина, боја или дизајна, а затим да изабере шта жели и заврши процес куповине без вашег мешања у било какве детаље.

Ово је додатак уштеди на испоруци и плаћању на мрежи, јер вам неће требати рачуновође или администратори да израчунају било какве трошкове или израчунају проценат продаје и одвоје профит од трошкова.

Зато што се свим овим сложеним и тешким административним корацима сада може управљати преко контролне табле ваше продавнице веома лако, без проблема и напора.

Тако рад и трговина путем интернета у многоме постаје бољи у односу на традиционалну трговину, чији власници преузимају послове, администрацију, рачуне и многе друге досадне детаље.

🔖 Да бисте добили више информација о флексибилности кућног пословања на мрежи, прочитајте чланак: Радите од куће преко интернета

3. Брзо побољшајте и повећајте своје пословање

Уместо да поседујете продавницу на комерцијалном тржишту у провинцији или граду, можете радити на мрежи и поседовати Електронска продавница Допирање до потрошача широм света.

Ово отвара ново тржиште за ваш бренд, а такође вам даје прилику да достигнете глобални ниво, развијете и проширите своје пословање током времена.

А према трговини и невероватним успесима електронских продавница, много је лакше то постићи путем интернета него на терену, посебно уз досадну владину бирократију која варира од земље до земље.

💡 Информације које вас занимају

Светска малопродајна продаја е-трговине до 2021. повећаће се за 28% 1ТП3Т или скоро 4 трилиона долара. 💰 (еМаркетер)

4. Допринети развоју заједнице

Индиректно, а трговац то можда и не дира, али не можемо занемарити, а то је да електронска трговина доприноси развоју и развоју друштава, а посебно развоју комерцијалне и економске области.

То је због његових бројних и флексибилних предности које пружају могућности за многе појединце са различитим сексуалним, старосним, психолошким и социјалним карактеристикама.

💡 На пример, једна од предности које пружа електронска трговина је јединственост невероватног решења за жену која жели да ради, али јој породичне прилике или навике у заједници не дозвољавају да лако ради у било којој области. Интернет трговина олакшава женама да раде од куће без потребе да пролазе кроз многе друштвене изазове који ометају њихов рад и успех.

Поред подршке женама и девојкама да започну свој посао, постоји још једна подршка коју е-трговина пружа другом сегменту друштва, а то су млади.

Омогућава младим људима било ког узраста иу свакој ситуацији да лако раде без потребе да заврше факултетску квалификацију или да имају неку врсту социјалног осигурања.

Као што сваки младић може да поседује свој посао преко интернета, било путем провизије, рада у дропсхиппинг продавницама или поседовањем сопствене продавнице на мрежи.

У случају да сањате да покренете сопствени бизнис, драга, прочитајте следећи чланак👇

🔖 Инспиративне жене у свету е-трговине. Сазнајте више о њиховим пројектима и тајни њиховог успеха

5. Лакоћа комуникације са вашим клијентима

Кроз модерне технике и алате е-трговине, можете лако и професионално комуницирати са својим клијентима. Поред јачања и побољшања односа између вас и њих, познавањем њиховог мишљења о вашим услугама и производима и робама које нудите.

Све ово вас штеди од обављања много анкета и анализа које могу потрајати месецима када се раде традиционалним методама.

Уз присуство интернета, све је постало лако и тренутно захваљујући технологији и вештачкој интелигенцији која вам омогућава да предвидите мишљења својих купаца и брзо професионално изађете у сусрет њиховим потребама, што вам гарантује њихову лојалност и поверење у ваш бренд.

Неки од најважнијих алата који ће вам помоћи да то постигнете су:

  • Платформе друштвених медија.
  • Аутоматизована апликација за ћаскање на вашој онлајн продавници или цхатбот-у.
  • Рецензије купаца и мишљења о продавници.

Да бисте научили како да примените цхатбот да бисте обезбедили лаку и брзу комуникацију са својим клијентима, прочитајте следећи чланак 👇

🔖 Топ 10 цхатботова који подржавају арапски језик за вашу онлајн продавницу

👩‍💻 Стручни савети за Истанбулску чаршију

Изаберите компаније које су потребне вашим клијентима и обезбедите им оно што траже, као што је услуга праћења пошиљки, јер многи купци сада желе да прате своје пошиљке и знају када ће отићи и бити испоручени у реалном времену. Зато покушајте да ову услугу учините приоритетом када бирате међународну или локалну шпедитерску компанију са којом ћете уговорити.

6. Постизање виших стопа продаје

📈 До 2021. године има 2,14 милијарди глобалних дигиталних купаца. Статиста чека да им понудите своје производе или услуге за продају.

Овај број се у сваком тренутку континуирано повећава, а тиме и стопе продаје Вашег заната и трговине било ког електронског бренда у разним областима и делатностима.

Дакле, будите сигурни да ће се ваша продаја и профит константно удвостручити када продајете онлајн и да ћете постићи више, за разлику од продаје на традиционалним комерцијалним тржиштима.

Са овим бројевима и овим невероватним достигнућима света онлајн трговине и продаје, верујемо да нема начина за још једно успешно пословање без електронске трговине.

👩‍💻 Стручни савети за Истанбулску чаршију

Готовина или плаћање по пријему?

Да не бисте изгубили један сегмент публике у односу на други, боље је обезбедити више различитих система плаћања. Тако ћете својој публици пружити најбоље и најлакше искуство куповине и подржати их да не нађу никакву препреку приликом завршетка процеса куповине из ваше продавнице.

🔖 Баци поглед на Топ 10 стратегија за повећање продаје ваше онлајн продавнице и најважнији савети за њихову професионалну примену

Све што вам је потребно да научите о е-трговини сада је бесплатно доступно у књизи е-трговине Од почетника до професионалца, можете преузети књигу и сазнати више о томе како да успешно водите своје пословање на мрежи.

Много је разлога који данас многе терају да изаберу е-трговину како би започели сопствени бизнис и остварили висок и загарантован профит.

А ако сте у овом чланку са нама, онда је ваш циљ да направите веб страницу за продају производа или услуга преко Интернета, односно потребна вам је професионална онлајн продавница.

Стога вам препоручујемо следећу платформу за е-трговину „Истанбул Базаар“ као најважнију и највећу платформу за е-трговину на Блиском истоку, да преко ње започнете своје пословање.

Дакле, хајде да заједно упознамо кораке:

Како профитирати од е-трговине на Истанбулској чаршији?

Креирање и комплетна припрема онлине продавнице - продаја производа на Интернету - излагање производа на Интернету

Пре него што се упознате са корацима и начином покретања ваше активности у електронској трговини са Базаар Истанбулом, потребно је да одговорите на важно питање, а то је како започети у е-трговини и зашто је платформа Базаар Истанбул идеалан избор за вас да преко њега започнете своје пословање на мрежи?

Платформу Истанбул Базаар карактерише пружање многих модерних и различитих услуга и решења за е-трговину која ће подржати вашу трговину и пружити вам најлакше и најпрофитабилније искуство е-трговине.

Можда је најважнија од ових функција могућност да креирате бесплатну интегрисану онлајн продавницу за вас, без икаквих скривених накнада или банковних трошкова.

Остале функције које нуди платформа у бесплатном пакету су:

  1. Пружање професионалне контролне табле, са пуном подршком за арапски језик.
  2. Могућност примене више од 7 различитих језика у продавници.
  3. Могућност бесплатног додавања до 300 различитих производа.
  4. Флексибилност повезивања са најистакнутијим различитим гејтвејима за електронско плаћање.
  5. Повезивање са најбољим и најистакнутијим међународним бродарским компанијама широм света.
  6. Могућност проширења канала продаје путем друштвених мрежа као што су Фацебоок и Инстаграм.
  7. Обезбедите бесплатан ССЛ сертификат (хттпс) да бисте заштитили своју продавницу од хаковања и преваре.
  8. Више од 50 различитих и разноврсних шаблона и дизајна за вас да одаберете оно што одговара вашем пословном пољу.
  9. Могућност активирања Гоогле аналитике и Фацебоок Пикел-а.
  10. Свеобухватни извештаји и анализе о учинку ваше продавнице на мрежи, као што су извор посета продавници, стопа продаје и рекламне кампање.

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Корпа
sr_RSSerbian