Elektroniska betalningsportar i Turkiet

Till och med för 10 år sedan, när du skulle starta ett företag, var din butiksplats, display, annonsbanner och skyltfönster de platser du skulle ägna mest uppmärksamhet. Idag, när vi tittar på det, ser vi att dessa noggrant utformade butiker har ersatts av minutiöst uppbyggda e-handelswebbplatser.

 

Världens snabbt föränderliga vanor, fokus på livets flöde på mobiltelefoner, datorer och surfplattor och sökandet efter snabba och praktiska lösningar leder till att massorna handlar från e-handelssajter. För att göra det på rätt sätt måste företagare agera mycket noggrant och viktigast av allt, de måste kunna erbjuda trygga shoppingmöjligheter.

 

En av de största frågorna som dök upp i medvetandet hos inte bara de stora varumärkena, utan även de små och medelstora företagen som vände sig till e-handelssajter där näthandel kunde göras, var frågan om hur betalningssystem fungerar i e -handelssajter. Vi bestämde oss för att undersöka de mest föredragna betalningsmetoderna på e-handelswebbplatser och hur dessa system fungerar och dela det med dig.

 

Betalsystem för e-handelswebbplatser

 

Det finns många sätt du kan tjäna pengar på e-handelswebbplatser. Efter att ha designat din e-handelswebbplats är det avgörande för dina virtuella potentiella kunder att välja de betalningsmetoder som du kommer att använda på rätt sätt. De mest föredragna betalningsmetoderna av både onlineshoppare och e-handelsföretag är banköverföring/banköverföring, betalning vid dörren, mobilbetalning och naturligtvis den virtuella försäljningsbetalningen som lämnar de flesta frågetecken i åtanke.

 

Betalningssystem som använder fysiska pengar

 

Betalningar som görs med fysiska pengar på din e-handelssajt är gyllene för dina potentiella kunder som inte har ett kreditkort eller inte vill använda sin kortinformation på Internet, eller vars kreditkort är stängda för onlineshopping. Du kan göra betalningsmetoder med fysiska pengar genom banköverföring / banköverföring eller betala vid dörren. Detta system är faktiskt ett onlinesystem med betalningsmetoder som du kan använda när du handlar i en butik. Idag föredrar många internetanvändare fortfarande dessa betalningsmetoder eftersom de tycker att de är säkrare. 

 

Elektronisk överföring / banköverföringsmetod


omvandling; EFT är ett system som gör att du kan överföra pengar i samma bank och överföra pengar mellan olika banker. Banköverförings-/banköverföringsalternativet, förutom att vara det bästa alternativet till en virtuell POS-app, är en fantastisk möjlighet speciellt för din kundbas som är orolig för säkerheten för deras information på internet. E-handelsföretag bör definitivt ha denna betalningsmetod för att inte missa dina potentiella kunder som har reservationer vad gäller säkerhet. Idag, även om denna metod inte gynnas av mycket stora varumärken, är den bland preferenserna för företag med små och medelstora e-handelssajter. På grund av detta är remittering/banköverföringssystem ett betalningssystem som vi använder mycket på e-handelssajter. 

 

Betalsystem vid dörren

 

Betalningssystemet vid dörren är ett system där kunden genomför sin shopping via e-handelssidan genom att förbinda sig att betala i dörren. Betalning sker vid leverans av produkten, särskilt från den person som tillhandahålls av fraktbolagen, och detta kan vara kontant eller med kreditkort. Även om betalningsmetoden vid dörren är ett fördelaktigt system för köpare, är det en mycket riskabel metod för e-handelsföretag. Den största anledningen till denna risk är att kunden tenderar att ge upp under fraktperioden efter att ha gjort köpet på sajten. Om kunden dessutom inte kan hittas på leveransadressen finns det också ett fall att e-handelsföretaget får betalningen sent. Med andra ord, medan dörr till dörr betalningssystem är ett bra alternativ ur en kunds synvinkel, utgör de en risk för företag.

 

Mobilt betalningssystem

 

I detta system, som kännetecknas av enkel betalning, erhålls godkännande för varje betalning med koden som skickas till kundens telefonnummer. I detta system återspeglas det belopp som ska betalas på telefonräkningarna för kunder som använder efterbetalda linjer. Betalningar från kunder som använder förbetalda linjer tas emot genom att vända dem till den TL som anges i deras linjer. Mobilbetalning är den metod som ofta används av e-handelsföretag och kunder eftersom den är snabbare än andra betalningsmetoder.

 

Virtuella betalningssystem vid försäljningsställen

 

Det är ett av de största frågetecknen bland företag som ska sätta upp en e-handelswebbplats, eftersom det är valsystemet bland kunder som handlar från e-handelswebbplatser. Tack vare virtuella betalningssystem kan betalningar accepteras från kreditkort, virtuella kort, betalkort och förbetalda kort. Med den virtuella POS-metoden verifieras å ena sidan den betalande kundens information, å andra sidan utförs betalningsprocessen. Precis som shopping görs genom att svepa kortet genom försäljningsstället under faktisk shopping, kontrolleras informationen i det virtuella försäljningsstället genom att ange det manuellt, eftersom det inte finns några försäljningsställen.

Virtual POS, en lättförståelig och användbar betalningsmetod, kan integreras i alla e-handelswebbplatser. Som Saruhan Web Agency erbjuder vi integration av virtuella POS-system i de e-handelswebbplatser som vi implementerar. 


 
Säkerhet och virtuella försäljningsställen


Ett SSL-certifikat, som banker kräver att finnas på e-handelswebbplatser, implementeras för att förhindra att kunders kreditkortsinformation hamnar i händerna på illvilliga personer vid en överföring. Tack vare krypteringssystemet SSL-certifikat kan virtuella POS-bedrägerier förhindras i hög takt. Dessutom används 3D Secure-systemet för att öka säkerheten och ge ytterligare säkerhet. Skapat för att göra e-handelswebbplatser säkrare, 3D Secure fungerar på ett GSM-nummer kopplat till ett bankkonto. Med det dubbla säkerhetssystemet skapat på detta sätt skapar det hög tillförlitlighet vad gäller både potentiella kunder och e-handelsaffärer. I de e-handelssajter som vi har skapat arbetar vi med syfte att ge maximal säkerhet till både våra kunder och deras kunder. Vi är med dig för e-handelssajter som har integrerade virtuella POS-system från alla banker och vars säkerhet har maximerats med ett SSL-certifikat!

 

Hur köper man virtuell POS?

 

Den här frågan är en av de mest förvirrande för människor som vill starta ett e-handelsföretag. Även om det kan verka som en komplicerad och lång procedur, kan det vara mycket lättare än du tror att ha ett virtuellt försäljningsställe för ditt företag med kompletterande steg och uppföljning.

E-handelsföretag måste ansöka till BRSA-godkända banker eller betalningsinstitut för att få den virtuella POS-tjänsten. För att kunna ansöka till banker måste e-handelswebbplatser ha produkter eller tjänster som ska säljas och kriterier som medlemsavtal, försäljningsavtal, retur- och uppsägningsförfaranden samt distansförsäljningsavtal måste vara kompletta. Dessutom, i de virtuella försäljningsställena som tillhandahålls banker, måste dokument som identitetskort, underskriftscirkulär, partnerskapsavtal och skatteskylt fyllas i. Efter att de virtuella POS-applikationerna har godkänts inom den process som definieras av banken, integreras informationen som skickas av banken med den virtuella POS-modulen som är installerad på platsen. Alla banker i Türkiye har medlems- och inträdesavgifter. 

Eftersom att skapa individuella bankapplikationer skapar en tröttsam, komplex och samtidigt kostsam situation i den arbetsintensiva rytmen hos de flesta e-handelsföretag, föredrar de mellanliggande betalningsföretag som tillhandahåller virtuella betalsystemtjänster vid försäljningsställen. På så sätt är det möjligt att påskynda processen samtidigt som den hanteras bättre. När man samarbetar med ett förmedlande betalningsföretag uppstår givetvis olika kostnader såsom förmedlingsföretagens provisionsavgifter och avgifter för varje transaktion. De provisionskostnader och transaktionsavgifter som vi nämnde här varierar beroende på varje företag och till och med inom många områden, såsom löptid för företag i samarbete, insamlingsperioder och lagerstorleken på e-handelsföretag.

Förmedlande företag som tillhandahåller den mest föredragna virtuella POS-betalningssystemtjänsten i Turkiet; Företag som iyzico, PayNet, PayTR, iPARA och WireCard. Som Saruhan Web Agency installerar vi Virtual POS genom alla dessa mellanhandsföretag. Om vi öppnar dessa företag och deras tjänster;

 

Vad är WireCard? 

 

Mikro Payment / 3PAY, den främsta affärspartnern och mobilbetalningsledaren för alla GSM-operatörer i Turkiet, förvärvade Wirecard AG i november 2014 och blev Wirecard Payment och Electronic Para Hizmetleri A.Ş. Det var .. Till skillnad från andra mellanhandsföretag är priserna för avbetalningstransaktioner olika. Den mest användbara tjänsten av e-handelsföretag är Gör betalningar nästa dag . Dessutom sticker de ut eftersom de inte tar ut årliga serviceavgifter, transaktionsavgifter och återkravsavgifter. Betalningar tas emot i turkiska lira, amerikanska dollar, euro, brittiska pund och ryska rubel, och samtidigt överförs den mottagna betalningen till medlemsförsäljarnas konton till växelkursen den dag den togs emot.

Wirecards nuvarande provisionsavgift

Provisionen som kommer att betalas inklusive skatter per transaktion för alla kontanttransaktioner som du kommer att göra är 2,39 %. Wirecard tar inte ut en årlig serviceavgift, installationsavgift, avgift per transaktion eller återkravsavgift.

 

Iziko

 

Det är ett betalningsförmedlande företag som tillhandahåller tjänster som Virtual POS, Protected Remittance, EFT och betalningslösningar på marknaden till Iyzico och e-handelsföretag. Samtidigt växer det dag för dag genom sitt partnerskap med PayU, som också är ett mellanhandsföretag för virtuella POS-betalningsverktyg. Generellt kännetecknas IyziCo av frånvaron av medlems- och registreringsavgifter. Iyzico-kunder gör sina betalningar varje vecka på onsdagar. Bonus, World, Maximum, Cardfinans, Paraf, Axess och Advantage kreditkortsavbetalningar är tillgängliga. Vid avbetalningstransaktioner betalar den inte sina kunder i delar, utan som ett belopp från vilket betalningen erhålls, påföljande onsdag i veckan då betalningen togs emot.

Iyzicos nuvarande provisionsavgift

Den tillämpar provisionssatser från 2,79 % och en transaktionsavgift på 0,25 TL per framgångsrik transaktion för institutionella säljare. Det finns ingen första betalning av avgifter hos Iyzico.


PayNet

 

PayNet är ett finansiellt teknologiföretag med B2B-aktiviteter som erbjuder enkla och säkra onlinebetalningslösningar. Den är kompatibel med alla betal- och kreditkort. Tillsammans med andra företag måste PayNet-kunder betala medlemsavgifter enligt det paket de väljer. PayNet betala Veckobetalningar till e-handelsmedlemshandlare . Betalning sker i delbetalning efter avdrag för serviceavgiften från det totala beloppet.

Aktuell PayNet provisionsavgift

PayNet tar ut en viss startavgift beroende på vilket paket som valts.


PayTR

 

PayTR; Det erbjuder alla typer av betalningstjänster som virtuell POS, länkbetalning, marknadsplats, kortlagring, mobil POS, återkommande betalning (prenumerationsmodell), banköverföring / banköverföring till företag som har e-handelswebbplatser, mobilapplikationer och B2B betalningsinsamlingsverksamhet modell. PayTR tar inga medlemsavgifter som de flesta andra mäklarfirmor. Den viktigaste punkten som sticker ut och gör det attraktivt för e-handelsföretag är att det inte finns några dolda avgifter. Kompatibel med alla banker.

Aktuell PayTR provisionsavgift

Provisionssatserna bestäms enligt produktlager, omsättning och månatlig omsättning för e-handelsföretag.

kommer att göras omvandling Betalningar för framgångsrika transaktioner till ditt konto inom kontorstid från nästa arbetsdag . PayTR gör inte betalningar på allmänna helgdagar (religiösa och allmänna helgdagar) och helger. Betalningar kommer att krediteras ditt konto den första arbetsdagen efter helgdagens slut.
 

iMoney

 

iPara är ett betalningsförmedlare som tillhandahåller betalningslösningar online inom e-handel. Betalningsperioden för internationella transaktioner är 21 arbetsdagar. Provisionssatserna för medlemsföretagen bestäms från den första ansökan och mottas som ett erbjudande via e-post efter möte med kundtjänst. Den mest fördelaktiga tjänsten för företag är den inga årliga avgiften för Virtual POS-tjänsten.

iParas nuvarande provisionsavgift

En enskild uttagsprovision som gäller för alla transaktioner främmande det Tillverkad genom iPara är 2,99%. 

 

Som Saruhan Web Agency utvärderar och implementerar vi det mest lämpliga betalningssystemet för dig i uppsättningen av e-handelswebbplatser, tillsammans med dig. För mer detaljerad information om design som bäst representerar ditt företags kommersiella närvaro i den digitala världen och betalningssystem med vilka du kan skapa förtroendebaserade länkar med dina kunder, kan du nå oss från vår kontaktinformation.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kundvagn
sv_SESwedish