Vilka är stegen för att skapa ett onlineprojekt och dra nytta av det?

Volymen av e-handel i Mellanöstern och Nordafrika har vuxit från 18,6 miljarder USD 2016 till 41,5 miljarder USD 2020. De senaste studierna tyder på att köpet av varor och tjänster växer i arabländerna med en hastighet av cirka 45 % årligen, jämfört med 20 % i Europa och 35 % i Asien.

Egypten, Förenade Arabemiraten, Saudiarabien och Kuwait är bland de största arabiska onlinemarknaderna, med en enorm omsättning på flera miljarder årligen.

Och eftersom denna framgång med e-handel väcker frågor och nyfikenhet hos många företagsägare om hur man handlar via Internet, arbetar med det och når framgång som de som lyckas med det idag, och om det finns förutsättningar eller hemligheter för att starta en lönsam elektroniskt projekt. handel 2021.

Alla dessa frågor och mer, vi är angelägna om att besvara dem i de kommande raderna i dagens artikel på e-handelsbloggen "Istanbul Bazaar".

Vi börjar nu med definitionen, går sedan vidare till allt som rör e-handel, arbete och lyckas med det, och drar nytta av närvaron av miljontals kunder som är användare av Internet och sociala medieplattformar runt om i världen.

Vad är elektronisk handel?

Vi kan på ett enkelt sätt definiera E-handel som vilken kommersiell aktivitet som helst som sker via Internet, så att alla transaktioner sker via Internet, oavsett om det är försäljnings-, köp- eller handelshanteringsprocessen.

Låt oss förklara det tydligare för dig

För dig som handlare är begreppet elektronisk handel fullbordandet av processen att visa varor eller tjänster genom alla elektroniska försäljningsmedel som nätbutiken eller sociala mediekanaler (Facebook, Instagram). Detta utöver att följa upp alla onlinehandelstransaktioner som spårning av order, försäljningsrapporter, kundrecensioner och så vidare.

När det gäller konceptet med e-handel för köparen, är det slutförandet av stegen i processen för att köpa varor, oavsett om produkter eller tjänster, helt via Internet, från att besöka butiken, välja produkten, genom att bekräfta köpet process och avslutas med betalningsprocessen om du väljer att slutföra den elektroniskt också.

Nu när vi vet syftet med e-handelsprocessen för handlaren och kunden, och innan du startar ditt företag steg i onlinehandel.

Du måste bekanta dig med de mest framträdande typerna av elektronisk handel för att komplettera dina kunskaper och kunnande om den typ som du skulle vilja välja och arbeta igenom, och dessa typer är följande.

Vilka typer av elektronisk handel finns det?

Inom handelssektorn finns det mer än en typ och form av elektronisk handel över hela världen, på grund av kriterierna för att klassificera typerna av onlinehandelstransaktioner.

Vi finner att klassificeringen är uppdelad efter mer än en standard, men nedan kommer vi att ta upp de två viktigaste och mest framträdande typerna, givet deras betydelse och deras relation till oss i denna guide om hur man börjar arbeta inom e-handel.

Så låt oss följa och visa dessa typer.

Först: typerna enligt de två parterna i e-handelstransaktionen

De två parterna i transaktionen är säljaren och köparen, och de är ett av kriterierna för att bestämma e-handelssystemet beroende på vem som säljer och vem som gör ett köp, och denna typ är uppdelad i mer än en klassificering som följer:

1. B2B - Business To Business

B2B-handel är en handel mellan två parter av handlare eller säljare av produkter och tjänster av olika kategorier. Det vill säga att säljarens part är en handlare och köparens part är också en handlare eller en oberoende företagare.

💡 Till exempel ett varumärke som erbjuder kontorsmaterialprodukter till försäljning, och kunden är också ett annat varumärke, som företag och arbetstagarorganisationer.

2. B2C - Business to Customer

Denna typ är en av de mest populära typerna av e-handel, som lockar ett stort antal individer när de funderar på att starta sitt företag, antingen traditionellt eller via Internet.

Det är mellan två parter, handlarens part eller säljaren som säljer varor eller tjänster till den andra parten, som är köparen, det vill säga mellan företaget och konsumenten som två parter.

💡 Till exempel erbjuder ett varumärke klädprodukter till försäljning, och kunden är en individuell shoppare.

3. C2B - Customer To Business

Det var inte populärt att arbeta med den här typen av handel förrän nyligen, och kanske var e-handel en stor anledning till dess popularitet och snabba utveckling.

Denna handel sker mellan två parter, varav den ena är ett företag eller ett varumärke som är köpare och den andra är en oberoende person som är säljare, men hur?

💡 Några av de mest kända exemplen på denna typ av handel är:

Egenföretagande plattformar där en oberoende individ registrerar sig för att sälja sina tjänster till förmånstagare från ägare till företag och institutioner.

Till exempel skriver en frilansare artiklar och erbjuder sina tjänster via en elektronisk plattform, och sedan börjar tidskrifter och tidningar komma överens med honom om att köpa och dra nytta av hans tjänster.

I det här fallet är frilansaren säljare och tidningsinstitutionen är köpare.

🔖 Lär dig mer om frilansande plattformar genom den här artikeln: 

4. C2C - Kund till kund

Denna typ av e-handel är att köp- och säljtransaktionen sker mellan två parter hos enskilda konsumenter, och det finns ingen närvaro av något varumärke eller företag i transaktionen.

Det kanske mest kända exemplet på den här typen är elektroniska butiker och Facebook-grupper som erbjuder produkter till försäljning till andra enskilda konsumenter, och sajten eller gruppen samlar in en provision för varje försäljning.

💡 Till exempel, eBay Globalt tillåter det enskilda konsumenter som shoppar online att prenumerera på webbplatsen och erbjuda sina produkter till andra.

5. B2G - Business To Government

Vissa kanske tror att statliga institutioner är självbetjänande eller har sina egna källor till tillgång till resurser och tjänster.

Men detta är inte sant, även regeringar letar efter leverantörer och företag för att erbjuda dem det de letar efter, och det är precis den typen av B2G e-handel.

Det sker mellan ett varumärke och statliga institutioner, och detta varumärke arbetar för att marknadsföra och marknadsföra vad det erbjuder till statliga institutioner i synnerhet eller till alla konsumentkunder i allmänhet.

💡 Till exempel designar ett webbdesignföretag en webbplats för en statlig organisation där medborgarna kan slutföra statliga transaktioner.

6. G2B - Government To Business

Här är dock det motsatta fallet, vilket är statliga institutioner som tillhandahåller tjänster eller produkter till företag och varumärken, och detta sker via Internet.

💡 Till exempel tillhandahållande av elektroniska betaltjänster eller tjänsten att hantera en persons skattesystem via Internet via webbplatsen för den statliga organisation som ansvarar för denna uppgift.

För det andra: Typer enligt affärsmodeller för e-handel

1. Grossistaffärsmodell

Denna modell för elektronisk grossisthandel är beroende av försäljning av grossistprodukter till köparen, som i sin tur är en av handlarna eller ägarna av onlinebutiker.

Ett av de mest kända exemplen på denna form av e-handelstransaktion är "Aliexpress"-webbplatsen som erbjuder ett stort antal olika produkter för grossistförsäljning till alla detaljhandlare.

⚠️ Var medveten om att du kommer att debiteras kostnaden för att köpa, lagra och ta hand om ett stort antal produkter, till skillnad från detaljhandel eller dropshipping, som dumpar denna uppgift på dig.

2. Affärsmodell för detaljhandeln

En av de populäraste och vanligaste typerna av e-handel är detaljhandeln, vilket är genom att etablera en webbutik eller äga någon elektronisk försäljningskanal för att sälja varor eller tjänster.

Till exempel är Amazon-butiken den största och mest kända butiken runt om i världen, tillsammans med många andra butiker som "Market, Noon, Jumia."

3. Dropshipping-verksamhet

Dropshipping är en ny form av e-handel som har trendat snabbt på sistone. Det handlar om att äga en webbutik som en tredje mellanhand som köper produkter från grossistbutiken och sedan säljer dem som om du vore en butik.

Som vi kan se finns det en mängd olika typer av e-handel som är kategoriserade i olika kategorier och format.

Så, hur enkelt det än är att börja arbeta med onlinehandel och försäljning, måste du studera alla formulär och välja vad som passar dig och vad som passar dina affärsplaner och mål att välja att starta ditt företag genom.

🔖 Och om du funderar på att lära känna dropshipping-systemet mer allmänt, läs den här artikeln: 

Istanbul Bazaar tillhandahåller arbete med dropshipping-systemet för varje individ som vill starta sitt företag online och inte äger några produkter och har svårt att få dem, klicka på följande länk och äger en dropshipping-butik gratis


Att handla och sälja online har många fördelar och fördelar, och detta är förstås ett viktigt motiv för många som strömmar till att starta sin onlineverksamhet.

Därför är det nödvändigt att ta upp ett speciellt stycke och presentera de viktigaste fördelarna och fördelarna som elektronisk handel ger oss.

Vilka är fördelarna med e-handel över Internet?

Mycket talar om de berömda fördelarna med e-handel i form av snabb och mycket vinst, men e-handel har en annan aspekt av vinsterna som inte är mindre viktig än ovanstående. Detta är vad vi kommer att diskutera i nästa stycke:

1. Inget behov av stort kapital

Det anses vara en av de viktigaste fördelarna med att arbeta via Internet är att företagaren inte behöver äga ett stort kapital jämfört med vad han behöver för att äga den traditionella kommersiella butiken, eftersom du behöver förbereda den och utrusta den med en mycket pengar och betala kostnaderna för el, ledning, arbetare och andra.

Men med elektronisk handel behöver du inte mycket pengar för att betala någon av dessa kostnader, eftersom de inte existerar i första hand.

Allt du behöver för att äga en webbutik är enkla kostnader relaterade till domänreservation och hosting för butiken, tillsammans med några andra kostnader relaterade till de produkter och tjänster som du handlar med, och dessa kommer att återkomma till dig igen efter att ha sålt och tjänat vinst.

🔖 Läs mer om projekt som inte kräver kapital från denna artikel: Vinn på internet utan kapital

2. Lätthet och flexibilitet i arbetet

E-handel tar mycket arbete, detaljer och administrativa frågor från dina axlar som tar tid och ansträngning för företagsägaren och traditionella butiker.

Du behöver till exempel inte hantera dina anställda eller anställda nu, eftersom du arbetar och äger hanteringen av din butik via en kontrollpanel och med ett klick på en knapp kan du styra vad som helst.

När det gäller hantering av antalet produkter eller inventering av varor, med att registrera och mata in all denna data på kontrollpanelen i onlinebutiken, kan du spåra lagerhantering utan att behöva göra en inventering eller några manuella problem som vad som brukade hända när du ägde en butik.

Det kommer också att spara dig besväret att kommunicera med kunden och hjälpa honom att välja vad som passar honom. När kunden väl besöker butiken kan han roama och söka efter vad han vill ha i form av storlekar, färger eller design, och sedan välja vad han vill ha och slutföra köpprocessen utan att du stör några detaljer.

Detta utöver besparingar på frakt och betalning online, eftersom du inte behöver revisorer eller administratörer för att beräkna någon kostnad eller beräkna försäljningsprocenten och separera vinster från kostnaden.

Eftersom alla dessa komplexa och tunga administrativa steg nu kan hanteras via kontrollpanelen i din butik mycket enkelt, utan problem eller ansträngning.

Därmed blir arbete och handel via Internet bättre i många avseenden jämfört med traditionell handel, vars ägare drar på sig affärer, administration, konton och många andra irriterande detaljer.

🔖 Läs artikeln för att få mer information om flexibiliteten i hemverksamhet online: Arbeta hemifrån via internet

3. Snabbt förbättra och skala din verksamhet

Istället för att äga en butik på en kommersiell marknad i en provins eller stad kan du arbeta online och äga Elektronisk affär Nå konsumenter över hela världen.

Detta öppnar upp en ny marknad för ditt varumärke, och ger dig även möjlighet att nå global nivå, utveckla och utöka din verksamhet över tid.

Och enligt handeln och elektroniska butikers fantastiska framgångar är det mycket lättare att uppnå detta via Internet än att uppnå det på marken, särskilt med den irriterande byråkratin som varierar från ett land till ett annat.

💡 Information som intresserar dig

Den globala detaljhandeln för e-handel till 2021 kommer att öka med 28 % % eller nästan 4 biljoner dollar. 💰 (eMarknadsförare)

4. Bidra till samhällsutveckling

Indirekt, och handlaren kanske inte rör det, men vi kan inte bortse från det, vilket är att elektronisk handel bidrar till utvecklingen och utvecklingen av samhällen och utvecklingen av det kommersiella och ekonomiska området i synnerhet.

Detta på grund av dess många och flexibla fördelar som ger möjligheter för många individer med olika sexuella, ålder, psykologiska och sociala egenskaper.

💡 Till exempel är en av fördelarna med elektronisk handel det unika med en fantastisk lösning för en kvinna som vill arbeta, men hennes familjeförhållanden eller gemenskapsvanor tillåter henne inte att arbeta lätt inom något område. Näthandel gör det lättare för kvinnor att arbeta hemifrån utan att behöva gå igenom många samhällsutmaningar som hindrar deras arbete och framgång.

Förutom att stödja kvinnor och flickor att börja sitt arbete, finns det ytterligare ett stöd från e-handeln till en annan del av samhället, som är ungdomar.

Det gör att unga människor i alla åldrar och i alla situationer kan arbeta enkelt utan att de behöver ta examen från en universitetsexamen eller ha någon form av social trygghet.

Som vilken ung man som helst kan äga sitt företag via Internet, antingen genom kommissionsmarknadsföring, genom att arbeta i dropshipping-butiker eller genom att äga sin egen onlinebutik.

I händelse av att du drömmer om att starta ett eget företag, kära, bör du läsa följande artikel👇

🔖 Inspirerande kvinnor i e-handelsvärlden... Lär dig om deras projekt och hemligheten bakom deras framgång

5. Enkel kommunikation med dina kunder

Genom moderna e-handelstekniker och verktyg kan du enkelt och professionellt kommunicera med dina kunder. Förutom att stärka och förbättra relationen mellan dig och dem, genom att känna till deras åsikter om din tjänst och om de produkter och varor du erbjuder.

Allt detta sparar dig från att göra en massa undersökningar och analyser som kan ta månader när de görs med traditionella metoder.

Med närvaron av Internet har allt blivit enkelt och omedelbart tack vare teknik och artificiell intelligens som gör att du kan förutse dina kunders åsikter och snabbt möta deras behov professionellt, vilket garanterar dig deras lojalitet och förtroende för ditt varumärke.

Några av de viktigaste verktygen som hjälper dig att uppnå detta är:

  • Sociala medieplattformar.
  • Automatiserad chattapplikation i din onlinebutik eller chatbot.
  • Kundrecensioner och åsikter om butiken.

För att lära dig hur du använder en chatbot för att säkerställa enkel och snabb kommunikation med dina kunder, läs följande artikel 👇

🔖 Topp 10 chatbots som stöder det arabiska språket för din onlinebutik

👩‍💻 Istanbul bazaar expertråd

Välj de fraktbolag som dina kunder behöver och förse dem med det de letar efter, såsom leveransspårningstjänst, eftersom många kunder nu vill spåra sina försändelser och veta när de kommer att lämna och levereras i realtid. Så försök att göra den här tjänsten till en prioritet när du väljer det internationella eller lokala fraktbolaget som du kommer att avtala med.

6. Uppnå högre försäljningsnivåer

📈 Det finns 2,14 miljarder globala digitala köpare år 2021. Statista väntar på att du ska erbjuda dina produkter eller tjänster att sälja till dem.

Denna siffra ökar kontinuerligt vid varje ögonblick, och med det försäljningstakten för din handel och handeln av alla elektroniska varumärken inom dess olika områden och aktiviteter.

Så var säker på att din försäljning och vinst ständigt fördubblas när du säljer online och du kommer att uppnå mer, till skillnad från att sälja på traditionella kommersiella marknader.

Med dessa siffror och dessa fantastiska prestationer i världen av onlinehandel och försäljning, tror vi att det inte finns något sätt för ett annat framgångsrikt företag utan elektronisk handel.

👩‍💻 Istanbul bazaar expertråd

Kontant eller betalning vid mottagandet?

För att inte förlora ett segment av publiken mot ett annat är det bättre att tillhandahålla mer än ett annat betalningssystem. På så sätt kommer du att ge din publik den bästa och enklaste shoppingupplevelsen och stötta dem så att de inte hittar något hinder när de genomför köpprocessen från din butik.

🔖 Ta en titt på Topp 10 strategier för att öka försäljningen för din webbutik och de viktigaste tipsen för att implementera dem professionellt

Allt du kan behöva för att lära dig om e-handel finns nu tillgängligt gratis i e-handelsboken Från nybörjare till proffs, du kan ladda ner boken och lära dig mer om hur du driver ditt onlineföretag framgångsrikt.

Det finns många anledningar som driver många idag att välja e-handel för att starta eget för att uppnå en hög och garanterad vinst.

Och om du är i den här artikeln med oss, då är ditt mål att skapa en webbplats för att sälja produkter eller tjänster online, det vill säga du behöver en professionell onlinebutik.

Därför rekommenderar vi dig följande e-handelsplattform "Istanbul Bazaar" som den viktigaste och största e-handelsplattformen i Mellanöstern, för att starta ditt företag genom den.

Så låt oss lära känna stegen tillsammans:

Hur tjänar man på e-handel med Istanbul Bazaar?

Skapa och fullständigt förbereda en onlinebutik - sälja produkter på Internet - visa produkter på Internet

Innan du bekantar dig med stegen och metoden för att starta din aktivitet inom e-handel med Bazaar Istanbul, är det nödvändigt att svara på en viktig fråga, som är hur man börjar med e-handel och varför Bazaar Istanbul-plattformen är det perfekta valet för dig att starta ditt företag online genom det?

Istanbul Bazaar-plattformen kännetecknas av att tillhandahålla många moderna och olika tjänster och e-handelslösningar för att stödja din handel och ge dig den enklaste och mest lönsamma e-handelsupplevelsen.

Den kanske viktigaste av dessa funktioner är möjligheten att skapa en gratis integrerad onlinebutik för dig, utan några dolda avgifter eller bankavgifter.

Resten av funktionerna som tillhandahålls av plattformen i gratispaketet är:

  1. Tillhandahåller en professionell kontrollpanel, med fullt stöd för det arabiska språket.
  2. Möjligheten att använda mer än 7 olika språk i butiken.
  3. Möjligheten att lägga till upp till 300 olika produkter gratis.
  4. Flexibilitet att länka till de mest framträdande olika elektroniska betalningsgateways.
  5. Att få kontakt med de bästa och mest framstående internationella rederierna runt om i världen.
  6. Möjlighet att utöka försäljningskanaler genom sociala medieplattformar som Facebook och Instagram.
  7. Ge ett gratis SSL-certifikat (https) för att skydda din butik från hacking och bedrägerier.
  8. Mer än 50 olika och varierande mallar och designs för dig att välja vad som passar ditt affärsområde.
  9. Möjligheten att aktivera Google Analytics och Facebook Pixel.
  10. Omfattande rapporter och analyser om prestandan för din webbutik, såsom källan till butiksbesök, försäljningsfrekvens och reklamkampanjer.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kundvagn
sv_SESwedish